De Witte Champignon is de meest bekende (eetbare)paddenstoel ter wereld. Deze wordt dan ook op grote schaal geteeld, zo ook in Nederland. Het telen vindt plaats cellen waarin de klimaatomstandigheden voor de Witte Champignon worden geoptimaliseerd. Zo kan men ervoor zorgen dat deze paddenstoel het gehele jaar te verkrijgen is.
De Witte Champignon, in de volksmond ook wel gewoon Champignon genoemd, wordt met de hand geplukt en na het plukken direct te koop aangeboden. Zo blijft de mooie egale witte kleur behouden.
Champignons zijn overigens in verscheidene maten verkrijgbaar. Grote champignons, middelgrote en kleine (fijne).
Smaak
De witte Champignon kan bewaard worden in een gewone koelkast bij een temperatuur tussen de 4 en 7 graden celcius.
Voor bereiding is het van belang dat u de champignons goed schoon maakt. Doe dit echter nooit met water. Gebruik voor het schoonmaken van de champignons keukenpapier of een borsteltje. Zo voorkomt u dat de champignon zich volzuigt met water en smaak verliest.
Door zijn veelzijdigheid is de champignon toepasbaar in veel gerechten. Zo kunt u de Witte champignon bijvoorbeeld frituren, bakken of braden.
Beschikbaarheid
Hele jaar rond